blending...

Wat is plating?

Plating, u ziet het waarschijnlijk vaak voorkomen in onze productomschrijvingen, maar wat bedoelen we als we het over plating hebben? Plating is een proces wat tegenwoordig bij veel sieraden wordt gedaan om het sieraad een stuk betaalbaarder te maken, maar wel van dusdanige goede kwaliteit is dat het sieraad een lange levensduur heeft. 

Plating betekent galvaniseren. Het galvaniseren van bijvoorbeeld sieraden, of andere voorwerpen, is een proces waarbij er een zeer dun laagje, goud of zilver, op een bestaand metalen voorwerp wordt aangebracht. De sieraden worden tijdens dit plating-proces ondergedompeld in een badje van gesmolten goud of zilver. In combinatie met elektriciteit 'maakt' dit proces prachtige zilveren, gouden of rosé-goud plating sieraden. Plating zorgt naast prachtige sieraden ook voor een heldere en glanzende afwerking van het sieraad, mede hierdoor wordt er tegenwoordig steeds vaker voor gekozen om echte gouden sieraden ook te voorzien van een plating laag. 

Bron foto: www.silverbrite.com

 

Plating en de levensduur van uw sieraden

Het is logisch als u denkt: 'als het plating zo dun is, dan slijt deze zeker heel snel en kan ik mijn sieraden weggooien?'. Maar niets is minder waar, als u uw sieraden goed verzorgt en rekening houdt met een aantal punten kunt u zeer lang van uw vergulde sieraden genieten! 

Het is in eerste instantie belangrijk om altijd voorzichtig om te gaan met uw sieraden en deze goed te onderhouden. Dit is geen dagelijks ritueel van een paar uur, maar een paar kleine puntjes waar u rekening mee dient te houden: 

  • Vermijd chemische producten, doe dus altijd uw sieraden af als u in aanraking komt met chemische producten
  • Draag uw sieraden niet tijdens het sporten, zwemmen of onder de zonnebank. 
  • Renig uw sieraden alleen met lauw water, een speciale sieradenreiniger of laat dit over aan de juwelier.

Hoe dikker de plating laag is, hoe langer deze meegaat. Bella Bride verkoopt alleen sieraden met een 3-laags plating, dit zorgt voor een langere levensduur van uw sieraden en gaat vervaging van de kleur tegen.